Căutare
Ro I En      
 
 

Ansambluri
Ansambluri folclorice de cântece și dansuri
Ansambluri folclorice
Formații de dansuri
Formații de jocuri bătrânești
Grupuri folclorice tradiționale
Ansamblul profesionist "DOR ROMÂNESC"
Componenţă (A-C)
Componenţă (D-F)
Componenţă (G-M)
Componenţă (P-Z)
Calendar Activități
Rapsozi populari
Valeria Peter Predescu
Articole din presă
Mai 2015
Septembrie 2013
Iulie 2013
Octombrie 2013
Noiembrie 2013
Octombrie 2015
August 2015
Noiembrie 2015
Iunie 2015
Aprilie 2015
Septembrie 2015
Decembrie 2015
2016
          Mai
          August
 

Literatură        Folclor        Muzică clasică și modernă        Arte Plastice        Școala de arte și meserii

Domenii de activitate > Folclor > Articole din presă > Noiembrie 2013

Noiembrie 2013


Mai sunt şi tineri pasionaţi de folclor !

Cotidianul Răsunetul
Lun, 11/11/2013 - 11:50
Doris Gâța

Asociaţia Profesorilor de Istorie din România, filiala Bistriţa Năsăud (A.P.I.R.B-N), în parteneriat cu Liceul de muzică ″Tudor Jarda″ Bistriţa, cu sprijinul Centrului Judeţean pentru Cultură B-N, a Centrului Cultural Municipal Bistriţa, a Primăriei Bistriţa şi a Inspectoratului Şcolar Judeţean B-N a organizat cea de a VI-a ediţie a Concursului interjudeţean al cântecului, dansului şi obiceiurilor tradiţionale ″Valori etnografice în comunităţile tradiţionale″. Manifestarea culturală a reunit 10 de echipe din judeţele: Arad, Bistriţa – Năsăud şi Satu-Mare.
Inclus în Calendarul activităţilor educative regionale şi interjudeţene (C.A.E.R.I.) concursul are ca scop „promovarea valorilor tradiţionale autentice, multiculturale şi multietnice, prin popularizarea specificului şi potenţialului local, în spiritul susţinerii egalităţii de şanse, a promovării culturii tradiţionale autentice şi a principiilor democratice europene („Unitate în diversitate”)”.
Fiecare dintre echipele participante a trebuit să prezinte o personalitate locală, reprezentativă pentru zona de provenienţă, o reţetă culinară, precum şi un obicei specific din arealul ales, în cadrul competiţiei fiind punctate atât autenticitatea subiectelor propuse, cât şi ţinuta artistică şi scenică a elevilor. Manifestarea iniţiată şi coordonată de directorul Liceului de Muzică, prof. Claudiu Şular, a adus în faţa spectatorilor de la Casa de Cultură a Sindicatelor nunta tradiţională, dar şi claca sau şezătoarea. Juriul din care a făcut parte prof. Nicolae Gălăţean-preşedinte, Aniko Gal Pavaluc-inspector şcolar, prof. Marioara Buzilă, prof. Ioan Lazăr, prof. Ioan Neagoş şi Menuţ Maximinian, a hotărât ca Marele Premiu să meargă la Telciu pentru obiceiul clăcii.

Articol 
Prima pagină I Despre noi I Domenii de activitate I Harta site I Contact
© Centrul Judeţean pentru Cultură Bistriţa-Năsăud 2012