Căutare
Ro I En      
 
 

Ansambluri
Ansambluri folclorice de cântece și dansuri
Ansambluri folclorice
Formații de dansuri
Formații de jocuri bătrânești
Grupuri folclorice tradiționale
Ansamblul profesionist "DOR ROMÂNESC"
Componenţă (A-C)
Componenţă (D-F)
Componenţă (G-M)
Componenţă (P-Z)
Calendar Activități
Rapsozi populari
Valeria Peter Predescu
Articole din presă
Mai 2015
Septembrie 2013
Iulie 2013
Octombrie 2013
Noiembrie 2013
Octombrie 2015
August 2015
Noiembrie 2015
Iunie 2015
Aprilie 2015
Septembrie 2015
Decembrie 2015
2016
          Mai
          August
 

Literatură        Folclor        Muzică clasică și modernă        Arte Plastice        Școala de arte și meserii

Domenii de activitate > Folclor > Articole din presă > Iunie 2015

Iunie 2015


Tradiţii cu „Dor Românesc” în Cişmigiu, alături de Matilda Pascal Cojocăriţa, Ştefan Cigu, Alexandru Pugna şi Nicu Cioancă

Cotidianul Răsunetul - Mie, 06/17/2015 - 11:47 Menuţ Maximinian

Peste 2000 artişti vor fi prezenţi de vineri până duminică la cea de-a IX-a ediţie a Festivalului Internaţional de Folclor „Muzici şi tradiţii în Cişmigiu”, fiind prezente nu doar ansambluri din ţară ci şi din Scoţia, Armenia, India. Printre invitaţii acestei ediţii orchestra „Lăutarii” din Chişinău, condusă de maestrul Botgros, Nicoleta Voica, Gheorghe Turda, Maria Ciobanu, Floarea Calotă .
Judeţul nostru este reprezentat de Orchestra Profesionistă „Dor Românesc”, condusă de maestrul Ştefan Cigu, care va acompania pe artiştii Alexandru Pugna şi Nicolae Cioancă. De asemenea, un punct aparte îl va constitui prezenţa Matildei Pascal Cojocăriţa, alături de cei trei instrumentişti din familia sa (Ştefan Cigu, Horaţiu Cigu şi Alin Pascal) într-un concert dedicat familiilor, unde vom vedea nume mari ale folclorului (părinţi alături de copii sau soţi) care vor aduce atmosfera de sărbătoare în Parcul Cişmigiu într-un festival realizat de Elize Stan, prezentat de Iuliana Tudor şi transmis în direct de Televiziunea Română.

Articol
Ediţie a „Wiesenfest” peste aşteptări

Cotidianul Mesagerul - Lun, 29/06/2015 - 16:04 | Victor STIR

La Jelna s-a desfășurat sâmbătă, de la ora 16.00, „Wiesenfest”, serbarea câmpenească a comunității săsești din județul nostru, ediția a XIV-a, organizată de Consiliul Judeţean, prin Centrul Judeţean pentru Cultură, Forumul Democrat al Germanilor (FDG) din Bistriţa, Organizaţia Tineretului German din Transilvania – Filiala Bistriţa, Primăria comunei Budacu de Jos și Biserica Evanghelică CA Bistrița.
După Sfânta Liturghie, a avut loc parada portului popular, la care au luat parte fanfara „Harmonie” a Forumului German Bistriţa, ansamblul aromân „Dor” din Sarighiolul de Deal, județul Tulcea, formaţiile de dansuri săseşti „Regenbogen” din Bistriţa, „Goldregen” din Reghin, grupul vocal „Edelweiss” din Piatra Neamţ, formaţia vocal-instrumentală „Zwei Plus” din Bacău și formaţia de dansuri ungurești „Boróka” din Ungaria.
La deschiderea manifestării coordonate de președintele Ioan Arcălean și directorul executiv al Forumul Democrat al Germanilor din Bistriţa, Thomas Otto Hartig, au rostit alocuțiuni viceconsulul Germaniei la Sibiu, Hans Schebesch, vicepreședintele CJ Alexandru Pugna, directorul executiv al Forumului Democrat German (FDG) din Transilvania, Winfried Ziegler, primarul comunei Budacu de Jos, Florin Alexandru Simionca, și Peter Marikucza din Ungaria, subliniind buna înțelegere dintre minorități și frumusețea unei culturi ca sumă a spiritualității majoritarilor și minoritarilor. Special pentru „Wiesenfest” a venit profesorul Horst Gobbel de la Nurnberg, care a apreciat foarte mult portul și cântecele aromânilor din Sarighiolul din Deal.
Organizatorii au fost foarte mulțumiți de nivelul la care s-a desfășurat întreaga manifestare; Thomas Hartig ne-a mărturisit: „A fost o ediție cum nici n-am crezut”.

Articol 
Prima pagină I Despre noi I Domenii de activitate I Harta site I Contact
© Centrul Judeţean pentru Cultură Bistriţa-Năsăud 2012