Căutare
Ro I En      
 
 

Calendar activităţi
Grupul "PRO OPERA"
Articole din presă
Iulie 2013
Octombrie 2013
Noiembrie 2013
Iunie 2015
Octombrie 2015
Decembrie 2015
Septembrie 2015
Noiembrie 2015
August 2015
Mai 2015
Iulie 2015
Aprilie 2015
Martie 2015
Februarie 2015
Ianuarie 2015
2016
          Martie
          Februarie
          Mai
          Aprilie
          Septembrie
 

Literatură        Folclor        Muzică clasică și modernă        Arte Plastice        Școala de arte și meserii

Domenii de activitate > Muzică clasică și modernă > Articole din presă > Iulie 2013

Iulie 2013


Pietonalul, precum Opera din Viena. Bistriţa îţi mulţumeşte, Anita Hartig!

Anita Hartig este artista pe care Bistriţa a primit-o cu braţele deschise şi a ascultat-o cu sufletul la gură cântând pe pietonal alături de tenorul Cristian Mogoşan şi de Noua Orchestră Transilvană. Nici măcar ploaia nu i-a făcut pe oameni să plece, dornici să o aplaude pe distinsa artistă şi să-i dăruiască buchete mari de flori, în semn de recunoştinţă faţă de darul minunat pe care ea l-a oferit oraşului său natal.

Sute de oameni s-au adunat pe pietonal la ceea ce putem numi, fără teama de a greşi, adevăratul concert extraordinar al anului. Printre ei, preşedintele Consiliului Judeţean, Radu Moldovan, vicepreşedintele Alexandru Pugna, subprefectul Ovidiu Frenţ, administratorul public al judeţului, Florin Moldovan, primarul Ovidiu Creţu, viceprimarul George Avram, preşedintele Forumului Democrat German, Eckehaardt Zaig, consilierul municipal Constantin Rus, omul de afaceri Tănase Dumitru şi mulţi alţii.

Directorul Centrului Judeţean pentru Cultură Bistriţa-Năsăud, Gavril Ţărmure, a fost cel care a făcut oficiile de gazdă, prezentând artiştii şi programul concertului.

După ce “Noua Orchestră Transilvană”, dirijată de Romeo Rîmbu, a interpretat G. Rossini – Uvertura la opera Coţofana hoaţă, şi-a făcut apariţia Anita Hartig, îmbrăcată într-o superbă rochie albastră. Ea a cântat A. Catalani – La Wally, aria “Ebben ne andro lontana”, fascinând cu vocea ei de excepţie, dar şi datorită emoţiei transmise. Publicul a răsplătit-o cu ropote de aplauze, realizând că are în faţă un artist de talie mondială.

Oamenii din primele rânduri au fost convinşi că sopranei i-au dat lacrimile cântând o arie din opereta „Valurile Dunării” de George Grigoriu: „Pe drumuri de farmec pline/ Eu port Dunărea cu mine mereu./ Mi-o amintesc demult din copilărie/ Cântând câte-o melodie, (…) Muzica e toată viaţa mea/ Şi tot ce mi-a dat./ Muzica e fericirea mea/ Şi vis mult visat/ Muzica, printr-o minune mă trezesc lângă ea./ Muzica,/ O clipă nu aş aştepta./ Dacă mi-ar cere într-o zi/ Şi sufletul eu i-aş da./ Muzica, muzica, muzica”.

Cu multă căldură a fost primit şi tenorul Cristian Mogoşan, împreună cu care, la final, Anita Hartig a interpretat G. Verdi – La Traviata, “Brindisi”. Concertul a fost scurtat cu două piese din cauza ploii, decizie luată de dirijor de comun acord cu artiştii. Anita Hartig a primit numeroase buchete şi două coşuri mari cu flori din partea preşedintelui CJ Radu Moldovan şi a primarului Ovidiu Creţu.

Pentru o seară, centrul Bistriţei a răsunat precum Opera din Viena. Mulţumim, Anita Hartig!

Cristiana Sabău

Timp Online, 6 iulie 2013

Articol 
Prima pagină I Despre noi I Domenii de activitate I Harta site I Contact
© Centrul Judeţean pentru Cultură Bistriţa-Năsăud 2012