Căutare
Ro I En      
 
 

Calendar activităţi
Grupul "PRO OPERA"
Articole din presă
Iulie 2013
Octombrie 2013
Noiembrie 2013
Iunie 2015
Octombrie 2015
Decembrie 2015
Septembrie 2015
Noiembrie 2015
August 2015
Mai 2015
Iulie 2015
Aprilie 2015
Martie 2015
Februarie 2015
Ianuarie 2015
2016
          Martie
          Februarie
          Mai
          Aprilie
          Septembrie
 

Literatură        Folclor        Muzică clasică și modernă        Arte Plastice        Școala de arte și meserii

Domenii de activitate > Muzică clasică și modernă > Articole din presă > Martie 2015

Martie 2015


La Sinagoga Bistriţa a fost 100% IUBIRE

Cotidianul Răsunetul - Mar, 03/31/2015 - 12:46
Ioan Lazăr

Într-o organizare de excepţie a CJ B-N şi CJC B-N s-a desfăşurat, la Centrul Multicultural Sinagoga Bistriţa, un spectacol de poezie şi muzică, având genericul „Nichita 100% Iubire”, în data de 30 martie a.c., începând cu ora 19,30.
În deschiderea evenimentului a vorbit prof.dr. Gavril Ţărmure, director CJC B-N, care a subliniat valoarea interpreţilor, a spectacolului, cât şi a poetului Nichita Stănescu.
A urmat un superb şi profesionist recital de poezie, din opera lui Nichita, în interpretarea cunoscuţilor actori Octavian Jighirgiu şi Laura Bilic, pe fondul muzical realizat de Doru Albu la clarinet şi Aurelia Simion la pian, doi artişti consacraţi, care au interpretat creaţii de V. Munteanu, S.Pantza, H. Gualdi – M.Rusca, Ol. Negruţa, M. Mangani, S. Bechet, G.Ruiz şi A.Simion.
Sunetul şi luminile au fost asigurate de Gheorghe Albianu.
Deosebitul eveniment s-a bucurat de prezenţa unui numeros public avizat, care a aplaudat la scenă deschisă evoluţia artiştilor invitaţi, iar partener al acţiunii a fost Societatea de Concerte „Bistriţa”.

Articol
Bega Blues Band, în recital la Bistriţa

Cotidianul Răsunetul - Mar, 03/24/2015 - 12:39

Centrul Județean pentru Cultură Bistrița-Năsăud în parteneriat cu Societatea de Concerte Bistrița vă invită miercuri, 25 martie 2015, de la ora 19, la Sinagoga Bistrița la un concert susținut de cel mai faimos şi longeviv grup timişorean de blues şi jazz, Bega Blues Band. Concertul face parte dintr-un turneu de promovare început în această primăvară și cuprinde orașe din Transilvania și Maramureș.
Bega Blues Band, înfiinţată de regretatul Bela Kamocsa şi de Johnny Bota, a lansat în 1993 primul CD de blues-jazz din România, “Blues de Timişoara”. Formaţia a obţinut, în 2004, premiul pentru cel mai bun grup de blues-jazz din România şi Diploma de Excelenţă „pentru întreaga activitate muzicală şi pentru promovarea imaginii Timişoarei în ţară şi în lume”. După decesul lui Bela Kamocsa, în ianuarie 2010, Johnny Bota a preluat conducerea grupului, din care acum fac parte Lucian Nagy (saxofoane/djembe), Mircea Bunea (chitară), Maria Chioran (voce), Toni Kühn (clape), Johnny Bota (bas) şi Lică Dolga (tobe). Turneul va cuprinde oraşele Timişoara, Arad, Cluj, Zalău, Bistriţa, Baia Mare, Satu Mare, Sighetu Marmaţiei.

Articol
Un „Martie, de dragoste”, în acordurile muzicii clasice

Cotidianul Răsunetul - Joi, 03/12/2015 - 13:46

Un concert simfonic extraordinar, susţinut de Noua Orchestră Transilvană – Filarmonica Transilvania Cluj, a avut loc la Centrul Multicultural Sinagoga Bistriţa, în 11 martie, începând cu ora 18.30, la care a participat un numeros public avizat, evenimentul deosebit fiind organizat de Primăria municipiului Bistriţa, Centrul Cultural Municipal „George Coşbuc”, Societatea de Concerte Bistriţa, având ca partener Centrul Judeţean pentru Cultură BN.
În deschiderea evenimentului, prof. dr. Gavril Ţărmure, a făcut o pertinentă prezentare a valorii repertoriului abordat, dedicat lunii dragostei – luna martie, cât şi valoarea, profesionismul artiştilor de la Noua Orchestră Transilvană – Filarmonica Transilvania Cluj, conduşi de un ambiţios, valoros şi în ascensiune dirijor, Petronius Negrescu.
În superba lor evoluţie şi o interpretare de excepţie, au fost oferite publicului lucrări aparţinând E. Greig – Concertul pentru pian şi orchestră Op 16 în La Minor, având la pian pe maestrul Horia Mihail – solist al Orchestrei Naţionale Radio România, creaţia lui S. Prokofiev – Suita a II-a din Baletul Romeo şi Julieta şi opera lui P.I. Ceaikovski – Uvertura Fantezie Romeo şi Julieta, toţi instrumentiştii şi soliştii instrumentişti fiind aplaudaţi la scenă deschisă.
O seară magică, de relaxare şi de încărcare a bateriilor organismului pozitiv.

Articol
Un regal de muzică de jazz cu Maria Răducanu şi Krister Jonsson

Cotidianul Răsunetul - Mie, 03/11/2015 - 13:45
Ioan Lazăr

La Centrul Multicultural Sinagoga Bistriţa, a avut loc un superconcert şi recital de muzică de jazz susţinut de cunoscuta, consacrata, valoroasa şi apreciata artistă a genului jazz – Maria Răducanu – voce şi acompaniată de profesionistul şi consacratul chitarist – Krister Jonsson din Suedia.
Deosebitul şi aşteptatul eveniment a avut loc în 10 martie, începând cu ora 19.30 şi a fost organizat de CJ BN, CJC Bistriţa-Năsăud, Sinagoga Bistriţa, având ca partener Societatea de Concerte Bistriţa, la care au participat un număr important de spectatori, avizaţi în domeniu, iubitori de muzică de înaltă clasă.
În deschiderea acţiunii, prof.dr. Gavril Ţărmure – director CJC BN, a făcut o pertinentă prezentare, cu argumente şi exemplificări, a Mariei Răducanu, care este un simbol şi un punct de reper în cadrul muzicii de jazz, având un repertoriu vast şi valoros, fiind apreciată la nivel naţional, internaţional şi o invitată specială a bistriţenilor, chitarisul Krister Jonsson fiind un reprezentant emblematic în muzica de jazz, cunoscut profesionist.
Maria Răducanu a reuşit un superb concert, cu o amplitudine a vocii deosebite, o interpretare de excepţie, un repertoriu de invidiat, electrizând asistenţa şi oferind un regal de jazz, o seară magică, de înaltă spiritualitate şi de înfrumuseţare a sufletului.

Articol
Un splendid recital de pian – Eduard Kunz

Cotidianul Răsunetul - Mar, 03/03/2015 - 12:00
Ioan Lazăr

O seară de vis, de exaltare sufletească, de nobleţe şi înfrumuseţare a inimii s-a petrecut la Centrul Multicultural Sinagoga Bistriţa, în 2 martie, începând cu ora 19.00, în organizarea CJ BN şi CJC BN, având ca partener Societatea de Concerte „Bistriţa”, unde a avut loc un superb recital de pian, cu piese ale compozitorilor celebri, susţinut de un superprofesionist şi celebru pianist - Eduard Kunz din Rusia.
În deschiderea evenimentului, directorul CJC BN, dr. Gavril Ţărmure, a vorbit cu argumente despre personalitatea pianistului Kunz, fiind printre primii 10 pianişti din lume, ca valoare, la ora actuală şi desemnat ca reprezentant al firmei Yamaha, care abordează un repertoriu vast şi pretenţios, cu piese celebre ale unor compozitori celebri.
În faţa unui public avizat şi avid de muzică bună, valorosul şi consacratul pianist Eduard Kunz a susţinut un splendid recital de pian, interpretând cu o măiestrie desăvârşită partituri aparţinând lui D. Scarlatti – 3 Sonatos, J.S. Bach – A. Siloti – Chaconne, J. S. Bach – A. Siloti – Prelude în Mi Minor şi P.I. Tchaikovsky cu The Seasons, fiind aplaudat frenetic la scenă deschisă de publicul spectator.
Un regal de pian, o seară de reconfortare, un eveniment sensibil, o activitate magică!

Articol 
Prima pagină I Despre noi I Domenii de activitate I Harta site I Contact
© Centrul Judeţean pentru Cultură Bistriţa-Năsăud 2012