Regulament Festivalul Naţional Concurs pentru Tineret „Bistriţa folk” ediţia a XVIII-a 15 – 16 noiembrie 2019

Organizatori: Centrul Județean pentru Cultură Bistriţa-Năsăud şi Asociaţia Culturală România din inima mea, cu
sprijinul Consiliului Județean Bistrița-Năsăud. Partener: Biblioteca Județeană „George Coșbuc” Bistrița-Năsăud.

Perioada:  15 – 16 noiembrie 2019

Festivalul Concurs pentru Tineret „Bistriţa Folk” este rezervat creatorilor şi interpreţilor de muzică folk cu vârsta până la 25 de ani.
Înscrierile în concurs se fac pe bază de „Fişă de înscriere”, care va putea fi descărcată de pe site-ul www.cjcbn.ro și care va fi expediată prin mail pe adresa diligentadebizant@yahoo.com până la data de 4 noiembrie 2019. Persoana de contact este Florin Săsărman, tel 0744 613 502.
Pentru preselecție, concurenţii (grupuri sau solişti) vor trimite 2 piese muzicale demo în format mp3 sau wave (compoziţii proprii sau prelucrări), prin mail la adresa diligentadebizant@yahoo.com până la data de 4 noiembrie 2019.
Interpreţii admişi în concurs vor fi anunţaţi telefonic sau prin mail/facebook în data de 8 noiembrie, pentru aceştia cheltuielile de cazare şi masă urmând a fi suportate de către organizatori . Nu sunt admişi în concurs soliştii sau grupurile care au câştigat concursul la una dintre precedentele 5 ediţii ale festivalului.
Juriul, format din personalităţi implicate activ în fenomenul folk românesc, va acorda premii şi menţiuni în bani şi obiecte.
Valoarea premiilor acordate va fi urmatoarea: Premiul I – 1 500 lei net, Premiul II – 1 200 lei, Premiul III – 800 lei. Vor fi acordate si două premii speciale.
Festivalul Concurs pentru Tineret „Bistriţa folk” se va desfăşura în perioada 15 – 16 noiembrie 2019 la Centrul Cultural Dacia Bistrița.