DESPRE ȘCOALA DE ARTĂ

Școala de Arte din Bistrița – talente și împliniri

Școala de Arte Bistrița este o instituție publică de cultură, cu personalitate juridică, având ca profil învățământul artistic, instituție care funcționează sub autoritatea Centrului Județean pentru Cultură Bistrița-Năsăud, fiind finanțată de Consiliul Județean Bistrița-Năsăud.
Școala de Arte Bistrița își desfășoară activitatea în conformitate cu prevederile legislației în vigoare, ale normelor didactice elaborate de Ministerul Educației și cu prevederile propriului regulament de organizare și funcționare. Școala de Arte Bistrița descoperă, inițiază și susține talentele, indiferent de vârstă, de mediul din care provin, studii sau ocupație (elevi, studenți, salariați, etc.).

Toți cei interesați au posibilitatea să urmeze cursurile școlii noastre, în paralel cu alte activități, în dorința de-a se apropia de artă, reușind apoi o carieră artistică plină de satisfacții. În acest sens, Școala de Arte Bistrița, stimulează cursanții și prezintă actul artistic în scopul studierii unui instrument, genuri muzicale diverse, coregrafie – dans modern, artă teatrală, artă plastică sau artă foto. Nu sunt putini acei cursanți, care datorită talentului și studiului au ajuns mari muzicieni la filarmonicile din țară, cântăreți de operă, profesori de muzică, soliști vocali la cele mai importante ansambluri sau formații din județ. Școala de Arte Bistrița e o rampă de lansare pentru toți acei care doresc să studieze tainele frumoasei arte. E șansa de a vedea și înțelege că dezvoltându-ți talentul nu faci altceva decât să-ti înfrumusețezi viața…

Porțile școlii noastre sunt deschise pentru voi, cei care sunteți sensibili la arta sunetelor, dansului, arta teatrală, arta plastică sau arta foto. Școala de Arte Bistrița vă așteaptă pentru a călători împreună în tainele artei, o aventură plină de emoție și satisfacție!